Suorituskykyisen teknologiaorganisaation rakentaminen

Value stream

Suurin este suorituskykyiselle teknologiaorganisaatiolle on nopeus saada tuotteen ominaisuudet loppukäyttäjien silmien eteen. Tällä tarkoitetaan sitä aikaväliä, joka alkaa yhdestä kokeiltavan arvoisesta ideasta ja päättyy siihen kun ensimmäinen asiakas käyttää ominaisuutta. Tiedämme, että tämä on valtava haaste myös ammattitaitoisten asiantuntijoiden kesken mutta vielä haastavampi kun lähdetään liikkeelle tyhjästä.

Oletko juuri sinä vastuussa liiketoiminnan kehittämisestä, jonka keskiössä on teknologinen ratkaisu? Oli kyseessä sitten aivan uuden palvelun luominen tai muu digitaalinen liiketoiminta niin tämä lyhyt aiheen esittely on suunnattu juuri sinulle. Todennäköisesti toimit kehitystiimin kanssa, joka luo vaatimuksia palvelevat tekniset ratkaisut. Heidän tehtävänsä ei ole helppo ja ohjelmointivalmennus on tarkoitettu auttamaan juuri tällaisissa tilanteissa.

Lue alta kuulostavatko seuraavat asiat tutulta:

  • Tuotekehityksen alussa vauhti oli hurjaa ja toimintoja syntyi viikottain. Nyt yhdenkin toiminnon saaminen valmiiksi vie +1 kuukautta.
  • Tuotteessa on pieniä epäkohtia, jotka eivät toimi määrittelyn mukaisesti. Korjausta ei saada aikaiseksi.
  • Tuotteessa olleet korjatut bugit ilmestyvät tasaisin väliajoin uudelleen.
  • Ominaisuuksien määrittelyistä huolimatta lopputulos ei ole sitä mitä haluttiin. Kaikki olivat kuitenkin samaa mieltä alussa ja tiesivät mitä tehdä.
  • Kehitystiimin kokoa on kasvatettu mutta tuottavuus ei silti kasva.
  • Kehitystiimi puhuu tasaisin väliajoin tuotteen refaktoroinnista.
  • Uuden ominaisuuden julkaisuun on varattu kalenterista päivä tai päiviä.

Syy ei ole ominaisuuksissa, kehitystiimissä tai projektin vetäjässä. Usein syynä on aivan toisenlaiset asiat, jotka liittyvät periaatteisiin ja käytänteisiin, miten tuotekehitys pystytään pitämään ketteränä usean vuoden jälkeen.

Ohjelmointivalmennuksen palveluihin kuuluu juuri tämän kokonaisuuden kehittäminen ja kehitystiimin valmentaminen, jotta se pystyy toimimaan tuottavana pitkän tuotekehityksen elinkaaren aikana.

Kehitystiimi ei ole ryhmä pelkkiä ohjelmoijia vaikka heillä on suuri vastuu huolehtia, että asiat tehdään oikein. Kehitystiimiin kuuluu myös muu organisaation henkilöstö, joka on tekemisessä tuotekehityksen kanssa päivittäin.

Kysy lisätietoja valmennuksista saat soittamalla numeroon +358 50 3292 224. Tutustuminen ei kustanna mitään ja saat varmasti lisätietoja miten edetä vaikka palvelumme eivät kohtaisi tarpeitasi.